Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных

Вид поиска


Выберите поиск:
Что искать:
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Поисковый запрос: (<.>A=Оюунчимэг, Б.$<.>)
Общее количество найденных документов : 1
1.


    Оюунчимэг, Б.
    Изучение количественного и качественного состава микрофлоры кисломолочных продуктов "Тараг" [] / Б. Оюунчимэг // Техника и технологии продуктов питания: Наука. Образование. Достижения. Инновации : материалы 3 Всероссийской научно-практической конференции / отв. ред. И. К. Дугарова. - Улан-Удэ : Издательство ВСГУТУ, 2018. - С. 130-135. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Пищевая промышленность--Производство безалкогольных напитков--Монголия
   Монголия
Кл.слова (ненормированные):
микрофлора -- производство безалкогольных напитков -- закваска -- Тараг -- кисломолочные напитки
Аннотация: Being a traditional food product in Mongolia, yogurt and other milk-based products are producing almost in every family. Even though Mongolia has sufficient raw material, due to poor storage, packaging and transportation, it has a lot of problems to produce and sell either for local or international market. The purpose of this dissertation was to make a research on temperature, sour, pH and other factors to establish that in yogurt industry the right ratio between Str. thermophilus and L.bulgaricus is 2:1. The study has demonstrated that adding of dry mare milk was best way to keep and refresh of bacteria of symbiosis ferment in traditional Mongolian yogurt-tarag. Also survey shows that best condition to make yogurt-тараг in industrial use is to have active ferment in warm milk at 950C, keep 20 minutes and to cool to 410C. Has been discovered the best way to prepare, keep and refresh of dry ferment through using active ferment.

Перейти к внешнему ресурсу: полный текст

Доп.точки доступа:
Дугарова, И. К. \отв. ред.\

Найти похожие

 
ссылка на мобильную версию электронного каталога